Politika Opšti izbori 2018 Kandidat DNS-a Dragan Pajić za uvođenje ličnog bankrota: Država da pomogne prezadužene...

Kandidat DNS-a Dragan Pajić za uvođenje ličnog bankrota: Država da pomogne prezadužene žirante i dužnike

0

Skoro svaki treći stanovnik Dervente, Broda , Modriče i Vukosavlja ima problem sa vraćanjem svojih kredita, a banke, bez milosti, sa svojim previsokim kamatama zaplenjuju imovinu naših stanovnika i istjeruju ih iz jedinih stambenih jedinica dovodeći cijele porodice na rub ambisa, kaže kandidat DNS-a za narodnog poslanika Dragan Pajić.

On smatra da je jedino rješenje za naše stanovnike jeste usvajanje Zakona o ličnom bankrotu, te oslobađanje vraćanja kredita za prezadužene žirante i kreditne dužnike koji nisu u stanju da servisiraju dugove.

Nepostojanje instituta ličnog bankrota ostavlja prezadužene građane na milost i nemilost povjeriocima, omogućava lažno naduvavanje bilansa finansijskih organizacija i omogućava povjeriocima da pojedinca dužnika bukvalno izbace na ulicu, rasprodaju svu njegovu imovinu i bukvalno ga ostave bez ikakvih sredstava za život, a time i bez ikakve mogućnosti da se kroz pravni sistem zaštite njegova osnovna ljudska prava, navodi Pajić u svom saopštenju.

Dok se ne konsoliduje finansijska situacija država treba da pronađe model sa bankama o preuzimanju dijela obaveza i servisiranje duga građana.

Na ovaj način, nepristojno velike kamate i prevare putem „švajcarskog franka“  podijeliće se država i banka između sebe dok će naše stanovnike relaksirati i omogućiti im da zadrže svoju stambenu imovinu i vrate vjeru u državu i društvo, zaključuje Pajić.

Derventa Cafe – Izborna kampanja 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here