Vijesti Magazin Kao iz bajke: Majstor iz Smrtića gradi brvnare po vašim željama –...

Kao iz bajke: Majstor iz Smrtića gradi brvnare po vašim željama – FOTO

0

Već desetak godina Novica Milinčić iz Smrtića bavi se izgradnjom pomalo bajkovitih brvnara i drvenih kuća po željama svojih kupaca.

Zahvaljujući trudu i kvalitetu ova prava umjetnička djela ukrasila su izletišta i placeve u prirodi širom Republike Srpske i BiH, tačnije u Prnjavoru, Derventi, Tesliću, Mrkonjić Gradu i brojnim drugim mjestima.

Za izgradnju jedne ovakve kućice, u zavisnosti od želja klijenata, potrebno je oko mjesec dana, kada je u pitanju „ključ u ruke“.

Kuće najčešće imaju osnovu, tako reći „stambeni“ dio i dio koji se odnosi na terasu. Naše kućice imaju toalete, kuhinju i dnevni boravak, kao i stepenice koje vode na sprat, gdje takođe možemo napraviti kupatilo i broj soba koje kupci žele. Na spratu, naravno, pravimo i balkone, otkriva majstor Novica, vlasnik predućeća „Ćom“.

Inače, brvanare se grade od poluoblica koje čine zid debljine 12 centimetara, podovi su izolovani, kao i krov, pokriven sa limom sa filcom, dok je stolarija drvena sa vakum-staklima.

Prilikom postavljanja elektro instalacija kopamo kanaliće i postavljamo kabal, a potom bušimo rupe za utičnice, prekidače i lustere. Postavljamo ukrasne lajsne koje sakrivaju kablove i ukrasne lajsne oko stolarije. Ograde na balkonima dolaze sa dodatnim policama za cvijece i kovanim viklovima ispod polica, pojašnjava Milinčić, dodajući da se na kraju radova čitava spoljašnjost i unutrašnjost farbaju lanenim uljem.

Kuće se grade po željama kupaca, koji određuju veličini, izgled i raspored prostorija i stolarije. Cijena kvadrata prizemlja i sprata iznosi 500 maraka, dok kvadrat balkona košta 200 maraka sa PDV-om.

Sve informacije zainteresovani mogu dobiti na broj +38765209703.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here