Vijesti Kultura i obrazovanje Kap rose na dlanu

Kap rose na dlanu

0

”Kap rose na dlanu”, je zbirka pjesama, prvenac autora Vere Koropkin Ratkovac. Knjiga je izašla u izdanju Književne zajednice ”Vaso Pelagić”, Banjaluka i Srpskog kjiževnog kluba ”Vihor”, Derventa.

Kap rose na dlanu

– Zbirka pjesama ”Kap rose na dlanu” je skup lirskih motiva, uglavnom ljubavno – zavičajnog karaktera, a valja istaći i pjesme posvetnice, koje su naznačene kao oduženje najmilijima, kaže pjesnik, Slavko Pokrajac u svom osvrtu i napominje da zbirka miriše životom kao ”Žute dunje na ormaru”.

Recezent zbirke, poetesa Stevka Kozić Preradović iz Banjaluke kaže da Vera Ratkovac nikada nije prestala da pjeva o sebi i drugima i to pjesničko trajanje se životno nadovezuje: ”U pjesničko tkanje unosila je ljubav kao ulog ljepote i dobrote, pričala je sve što osjeća u damarima vjerujući u riječi i njihovu moć.”, kaže Kozićeva.

Vera Ratkovac

Vera Koropkin Ratkovac

Vera Koropkin Ratkovac rođena je 1959. godine u Banjaluci, gdje je završila srednju školu. U braku sa Zoranom Ratkovac ima sina i kćerku. Član je Srpskog književnog kluba ”Vihor”.

Njeno pojavljivanje u javnosti s pjesmama koje piše od djetinjstva je pravo osvježenje za ljubitelje lijepe pisane riječi, a ”Vihor” je dobio još jednog svog člana.

Svojom pojavom zasjenila je mnoge iskusnije pjesnike, pa je dobitnik treće nagrade ”Prljača 2011.” i druge na međunarodnim susretima pjesnika ”Prljača 2012.” Pjesme su joj zastupljene u zbirci pjesama ”Garavi sokak” Inđija.

Promocija zbirka pjesama ”KAP ROSE NA DLANU” će biti održana u petak 26.10.2012.godine, s početkom u 18,00 časova, u Centru za kulturu Derventa.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here