Vijesti Hronika Kažnjeni zbog brzine, alkohola, opijata…: Provedena republička akcija kontrole vozača

Kažnjeni zbog brzine, alkohola, opijata…: Provedena republička akcija kontrole vozača

0

Službenici Policijske uprave Doboj su u periodu od 07. do 10. novembra, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, realizovali republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila, vožnje pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Tokom akcije kontrolisano je 1069 učesnika u saobraćaju prilikom čega je 512 vozača prekoračilo brzinu kretanja motornih vozila.

U navedenom periodu alkotestirana su 682 učesnika u saobraćaju. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno i sankcionisano 77 vozača. Sedam vozača je odbilo da se potvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje i isti su sankcionisani, saopšteno je iz PU Doboj.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima koji su u njenoj operativnoj nadležnosti.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here