Vijesti Kultura i obrazovanje “Klasična muzika je svevremenska”: Održan koncert muzike za klavir predstavnica Akademije umjetnosti...

“Klasična muzika je svevremenska”: Održan koncert muzike za klavir predstavnica Akademije umjetnosti – FOTO

0

Rijetku priliku da uživo poslušaju koncert klasične muzike iskoristilo je pedesetak Dervenćana koji su sinoć u Centru za kulturu uživali u muzici za klavir u izvođenju profesorice banjalučke Akademije umjetnosti Snježane Popović Vuleta, te studenata Jovane Branković iz Banjaluke i Dragane Latinović iz Dervente.

Repertoar je zapravo presjek svega onog što klavir može da ponudi, istakla je profesorica Snježana Popović Vuleta.

Željeli smo da i u Derventi, rodnom mjestu studentkinje Dragane Latinović, pokažemo ono što dugo vježbali. Izabrali smo iz klasične literature ono što je svima nama zanimljivo. Mlade ljude treba usmjeravati i edukovati ka istinskim vrijednostima ozbiljne i klasične muzike, koja je svevremenska, poručila je Popović Vuleta.

Svoje umjeće pred domaćom publikom pokazala je i student Akademije na odsjeku za klavir Dervenćanka Dragana Latinović.

Zajedno sa profesoricom Snježanom došla sam na ideju da napravimo koncert ovog tipa u Derventi. Svaka od učesnica odsvirala je po jednu kompoziciju solo, a zajedno i djela za 4 i 6 ruku, rekla je Latinovićeva.

Dervenćani su tako,  u nešto više od sat vremena, mogli da čuju djela poput Betovenove „Sonate“, Debisijeve „Bergamske svite“, Šopenove „Balade“, Mocartove sonate za klavir četveroručno i kratkih Rahmanjinovih komada za klavir šestoručno.

Derventa Cafe

 

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here