Vijesti Sport Klub aikidoa: Dame, upišite se na program samoodbrane

Klub aikidoa: Dame, upišite se na program samoodbrane

0

Gotovo tri godine u Derventi se izučava i borilačka vještina aikido.

Između ostalih, postoji i program namijenjen djevojkama i ženama kroz koji polaznice obuke nauče reagovati i odbraniti se pomoću različitih tehnika, u situacijama kada su izložene fizičkom napadu i zlostavljanju.

Program je sačinjen na osnovu statističkih pokazatelja policijskih izvještaja i organizacija koje se bave pravima i zaštitom žene – kojim i kakvim vrstama fizičkog nasilja su žene izložene. Sve zainteresovane djevojke i žene mogu se upisati u navedenim terminima.

– Nježniji pol ne smije biti žrtva nasilja zbog čega se trebaju naučiti kako se odbraniti od fizičkog napada. Budite sigurne da neke od ovih tehnika mogu vam pomoći da sebi ili nekom drugome spasite život. Sve zainteresovane djevojke i žene, bez starosnog ogranicenja, mogu nas lično posjetiti u novim prostorijama kluba, putem FB profila i stranice Aikido Self-defense Derventa. Ne tražite izgovore danas već krenite odmah, poručuju iz Aikido kluba.

Treninzi se održavaju na novoj lokaciji, u vrhunski opremljenoj sali po standardima za treniranje i uvježbavanje tehnika samoodbrane u Vatrogasnom domu.

Termini
Starija grupa; ponedeljak od 18:00h-19:00h; utorak i četvrtak od 20:00h-21:00h
Dječija grupa: utorak i četvrtak od 19:00h-20:00h
Treneri: Aleksandar Rakita (master 3. Dan 065/834-396) i Slobodan Lukić (master 2. Dan 065/003-719).

Sve o aikidu pročitajte OVDJE.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here