Vijesti Hronika Kod lica iz Dervente pronađeno više od 3 kilograma “skanka”

Kod lica iz Dervente pronađeno više od 3 kilograma “skanka”

0

Službenici Policijske stanice Derventa, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška u akciji kodnog naziva „Ukrina 1“ oduzeli su više od 3 kg opojne droge „skank“.

Juče je na ukupno sedam lokacija na području gradova Derventa i Gradiška izvršen pretres stambenih objekata i putničkih automobila koja koriste lica inicijala M.J. iz Dervente i lice inicijala Lj.M. iz Gradiške.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres putničkog automobila kojim je upravljalo lice inicijala M.J. iz Dervente prilikom čega je pronađen i oduzet mobilni telefon sa preplatničkom karticom i šest providnih vrećica u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“, ukupne mase 3208 grama. Zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lice inicijala M.J. je lišeno slobode, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Nezvanično saznajemo da se radi o Mireli Jotanović.

U nastavku akcije policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška su na području grada Gradiška izvršili pretres stana, vikendice, kuće i pomoćnih objekata i tri putnička automobila koje koristi lice inicijala Lj.M. prilikom čega su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, određena količina puščane i pištoljske municije i drugi predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

Ovom prilikom pronađena je i prostorija koja je u ranijem periodu korišena za ilegalnu proizvodnju opojne droge „skank“. Protiv lica inicijala Lj.M. će nadležnom tužilaštvu Policijska uprava Gradiška dostaviti Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Lice inicijala Lj.M. je lišeno slobode i nad istim je kriminalistička obrada u toku, stoji u saopštenju.

Navedena lica će danas nakon izvršene kriminalističke obrade uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here