Vijesti Sport Škola šaha

Škola šaha

0

U organizaciji Šahovskog kluba “Derventa” iz Dervente, započela je sa radom “Škola šaha” za najmlađe uzraste. Škola je okupila više od 30 članova, koji su raspoređeni u tri grupe po deset, kako bi nastvanici i treneri lakše s njima radili, uvodili ih u tajne i mogućnosti razvijanja mašte putem najdrevnije igre na svijetu.

Skola saha

Uslovi za rad su omogućeni u prostorijama Šahovskog kluba, koje se zagrijavaju, s posebnom atmosferom gdje nema galame i priče, koja bi ometala rad.

Polaznici škole dolaze tri puta sedmično i uče šahovske vještine. Nastavu vode treneri, majstorski kandidati, Dragan Kokanović i Boris Đurđević.

– Važno je napomenuti da u školu dolaze i učenici iz osnovnih škola, “Nikola Tesla” i “19. april” Derventa, kaže nastavnik i trener šaha, Dragan Kokanović.

I pored toga, što je ovo mala sredina, derventski šahisti postižu veoma dobre rezultate, a svake godine pojavi se neki talentovani šahista, kao Žana Kokanović, koja je ove godine zastupala BiH na svjetskom prvenstvu u Grčkoj, pa je Derventa na taj način postala pravi rasadnik dobrih šahista, kažu u Šahovskom klubu “Derventa”.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here