Vijesti Društvo Kolo srpskih sestara “Carica Milica” obilježilo krsnu slavu

Kolo srpskih sestara “Carica Milica” obilježilo krsnu slavu

0

Kolo srpskih sestara „Carica Milica“ proslavilo je u nedjelju slavu – Svete Mironosice, koja se obilježava drugu nedjelju po Vaskrsu.

To je bilo prvo obilježavanje slave od kada je obnovljen rad Kola, u decembru prošle godine. Slavskoj svečanosti prisustvovali su sveštenici i monasi, veliki broj članica Kola, te brojni gosti, među kojima i predstavnici KUD „Sloga“ iz Vićence.

Vrijedne ruke sestara uključenih u rad organizacije pripremile su bogatu trpezu, a slavlje je pratio i bogat kulturno-umjetnički program, u kome su učestvovali hor osnovne Muzičke škole, pjevačka grupa SKUD „Derventa“ i solista Milijana Žunić.

Na taj način je, kaže predsjednica Kola srpskih sestara Đurđa Dodig Pijetlović, istaknut jedan od ciljeva nji-hovog rada, odnosno kulturno uzdizanje i prosvjećivanje stanovništva. Ona je svima prisutnima poželjela srećnu slavu, te poželjela zdravlje, porodičnu sreću i blagostanje.

D. Z. – Derventski list

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here