Vijesti Kultura i obrazovanje Kolonija “Patkovača” već 21 godinu okuplja umjetnike iz regije – FOTO

Kolonija “Patkovača” već 21 godinu okuplja umjetnike iz regije – FOTO

0

Dvadeset prva Međunarodna likovna kolonija „Patkovača“ večeras je otvorena u novootvorenoj Abonos galeriji na Harmanu izložbom skulptura nastalih tokom stvaralaštva Saše Bogdana i slika na ranijim kolonijama.

Organizator manifestacije je Udruženje likovnih stvaralaca „Uliks“.

Sa nama su umjetnici iz BiH, Srbije, Makedonije i Hrvatske, a u narednim danima kolonija će biti prilika i za predstavljanje muzičara i književnika. Već sutra ćemo održati muzičko veče sa Damjanom Teofilovićem i Nemanjom Nikolićem, a u subota poetsko veče zajedno sa piscima iz „Vihora“, rekao je Saša Bogdan, predsjednik „Uliksa“.

Redovni učesnik kolonije je umjetnik Marin Milutinović iz Banjaluke.

U Derventi se osećam kao kod kuće, jer sam upoznao predivne ljude, vlada divna atmosfera, a ono što je jako vredno jeste da stvaramo veze kroz umetnost, rekao je Marin na otvaranju izložbe.

Međunarodna likovna kolonija „Patkovača“ je osnovana 2005. godine na inicijativu Udruženja likovnih stvaralaca “Uliks” sa ciljem promocije likovne kulture i Dervente kao kulturnog i umjetničkog centra u našem regionu.

Prisutni su na otvaranju imali priliku uživati u vinu vinarije “Đuričić” iz Velike Sočanice.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here