Vijesti Privreda Komprimirani gas snižava cijenu grijanja

Komprimirani gas snižava cijenu grijanja

1

Rukovodstvo Rafinerije nafte u Brodu razgovaralo je proteklog četvrtka sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima o mogućnostima saradnje i budućim investicijama na području opštine.

Jedna od glavnih tema bila je analiza mogućnosti distribucije komprimiranog gasa javnim ustanovama, privrednim i drugim subjektima na području opštine jer rafinerija planira izgradnju kompresorske stanice za komprimirani gas koji bi distribuisala širom Republike Srpske i BiH. Ponuda se odnosi na sve koji za zagrijavanje poslovnih prostorija koriste naftu, struju ili pelet, a prelaskom na gas smanjili bi se troškovi grijanja, saopšteno je nakon sastanka.

Dogovoreno je da opština obavi kontakte sa privrednicima kako bi se dobili podaci o zainteresovanosti subjekata za prelazak na ovaj energent.

U delegaciji rafinerije bili su direktor Anatolij Karaljus i rukovodilac službe organizacije izgradnje Pavel Vinokurov, a sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Pa bilo bi normalno da se to uvede u citavom gradu, a ne samo za privredne objekte i javne ustanove. Zasto ne i za privatna domacinstva i zgrade gdje ima dosta stanara?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here