Vijesti Kultura i obrazovanje Održan koncert “U susret operi”: Najljepše operske arije u Centru za kulturu

Održan koncert “U susret operi”: Najljepše operske arije u Centru za kulturu

0

Udruženje opernih pjevača „Figaro“ sinoć je u derventskom Centu za kulturu održalo koncert pod nazvom „U susret operi“. 

IMG_3959

Mlade sopranistkinje Miljana Brezičanin i Albina Smajlović, mecosopran Borjana Mikavica i tenor Vlado Danić, uz klavirsku pratnju Dunje Marković, derventskoj publici su približili neke od najljepših arija iz operskih djela poznatih kompozitora. Cilj mladih umjetnika okupljenih oko udruženja jeste predstavljanje operskog pjevanja širom RS i BiH, a prije derventskog, održali su koncerte u Sarajevu, Mostaru, Prijedoru, Banjaluci i Gradišci.

– Prije nešto manje od godinu dana u Banjaluci smo održali svoj prvi koncert na kome smo izvodili operske duete, tercete i kvartete. Taj program smo oplemenili sa još nekim operskim arijama, pa smo večeras izveli dijelove opera velikih kompozitora kakvi su Pučini, Dvoržak, Bize i drugi, rekla je ovom prilikom Milijana Brezičanin.

Udruženje „Figaro“ okuplja muzički visokoobrazovane mlade entuzijaste koji svojim radom žele da doprinesu stvaranju operske scene u Banjaluci. Na kraju koncerta zahvalili su se derventskoj publici, koja ih je više puta nagradila velikim aplauzom, na srdačnom prijemu.

Koncert je organizovan zahvaljujući saradnji udruženja, Ministarstva prosvjete i kulture i derventskog Centra za kulturu.

B. N. – Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here