Vijesti Društvo Iskrene čestitke vjernicima: Koncertom Armina Muzaferije muslimani dočekali Kurban-bajram – FOTO

Iskrene čestitke vjernicima: Koncertom Armina Muzaferije muslimani dočekali Kurban-bajram – FOTO

0

Sinoćnjim koncertom duhovne muzike poznatog interpretatora ilahija i kasida Armina Muzaferije derventski muslimani su dočekali veliki praznik Kurban-bajram.

Ideja o održavanju ovakvog koncerta u Derventi traje nekoliko godina, a dolaskom Nusreta Alibegovića na čelo banjalučkog muftijstva sprovedena je u djelo, rekao je Berzad Pašanović, glavni imam Islamske zajednice u Derventi.

Pružio nam je svu materijalnu i moralnu podršku i mi smo srećni da smo Bošnjacima u Derventi pružili veče duhovne muzike i tračak kulture, te im na najbolji način čestitali predstojeći Kurban-bajram. Na ovaj način pružamo im i ruku zahvalnosti za podršku pruženu kroz sve dosadašnje projekte, naglasio je Pašanović.

On je dodao da su, iako postoji prostor da se unaprijedi položaj Bošnjaka u našoj lokalnoj zajednici, odnosi sa opštinskom upravom izuzetno dobri, te da rukovodioci pružaju podršku aktivnostima i odazivaju se na svečanosti, što je dobar temelj za unapređenje odnosa i u budućnosti.

Rukovodstvo opštine podržalo je organizaciju Bajramskog koncerta, istakao je načelnik opštine Milorad Simić.

I večeras dijelim radost sa derventskim muslimanima uoči velikog praznika Kurban bajama, a svim vjernicima želim sve dobro, da u njihove kuće siđe blagost i da zajedno širimo dobrotu, poručio je Simić.

Pored načelnika opštine, gost prvog posljeratnog Bajramskog koncerta bio je i banjalučki muftija Nusret Alibegović, te brojni gosti.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here