Vijesti Kultura i obrazovanje Konferencija “Budućnost nastavničke profesije”: Tim vrtića “Trol” predstavlja rezultate istraživanja o kvaliteti...

Konferencija “Budućnost nastavničke profesije”: Tim vrtića “Trol” predstavlja rezultate istraživanja o kvaliteti predškolskog obrazovanja

0

U radu danas otvorene 13. Regionalne konferencija Zajednice inovativnih nastavnika i nastavnica, koja se održava pod nazivom “Budućnost nastavničke profesije – nastavnici kao ključni faktor kvalitetnog obrazovanja”, učestvuju pedagogica vrtića „Trol“ Vanja Bećarević i vaspitačica Tijana Simić.

Kao predstavnici derventske predškolske ustanove i Udruženja vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske na konferenciji će govoriti o „Strukturisanju predškolskog kurikuluma i određenje kvaliteta u predškolskom vaspitanju i obrazovanju“, temi koju su obradile sa direktoricom ustanove Gordanom Simić.

Istraživanje na temu kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja i cjelovitog razvoj djeteta dalo je određene rezultate koji mogu biti dobre smjernice u struktuiranju predškolskog kurikuluma, ali isto tako mogu donekle odrediti sam kvalitet predškolskog vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama na našim prostorima. Prezentacijom će se pokušati odrediti pojam kompetentnog vaspitača i kvalitetnog predškolskog kurikuluma, kroz indikatore kvaliteta predškolskog kurikuluma, pojašnjava Simićeva.

Inače, tokom dvodnevne konferencije koja se održava u Konjicu, prosvjetni radnici će imati priliku da čuju predavanja o smjernicama za unapređenje nastavničke profesije, perspektivama u radu u školama, obrazovanju nastavnika i njihovom profesionalnom razvoju i brojnim drugim temama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here