Vijesti Najave i obavještenja Konjički klub „Soko sivi“ organizuje „Prvu derventsku štraparijadu“

Konjički klub „Soko sivi“ organizuje „Prvu derventsku štraparijadu“

0

Nakon učešća na brojnim štraparijadama u regionu, stekavši istovremeno poznanstva sa ljubiteljima konja država iz okruženja, stekli su se uslovi da Konjički klub „Soko sivi“ iz Dervente organizuje „Prvu derventsku štraparijadu“ 27. avgusta, u saradnji sa kolegom Miloradom Stojanovićem Zisom.

Štraparijada će biti međunarodnog karaktera i očekuju se učesnici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Slovačke i Bugarske sa više od 200 konja prvaka država u regionu i neke od najljepših konja Balkana.

Vlasnik kluba Sreto Simić ljubav prema konjima je nasledio od oca i djeda, a njegovu ljubav sina Stefana. Sreto je porijeklom iz Lukavca kod Tuzle, a ratni vihor ga je doveo u Derventu, gdje je trenutno nastanjen i gdje se sa porodicom bavi poljoprivredom i stočarstvom.

Ranije sam imao mnogo više konja, a sada imam vrijedan takmičarski par. Godinama učestvujem na izložbama konja i takmičenjima, pa sam 2018. godine registrovao u Derventi prvi konjički klub „Soko sivi“. Klub broji oko 100 članova i veliki broj simpatizera. Godišnje idemo na više od 100 izložbi i takmičenja od kojih su najjači Novosadski sajam i Beograd. Na takmičenju u Kosjeriću moj par konja je ponio titulu „Najljepših konja Balkana“, ponosan je Sreto.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here