Vijesti Politika Konstituisan novi opštinski parlament

Konstituisan novi opštinski parlament

0

Umjesto Zirduma Ilije, Jozo Barišić iz NHI je novi predsjednik Skupštine opštine Derventa. Naime, na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštne Derventa, koja je održana u četvrtak 29. novembra, u novom sazivu izabrano je novo rukovodstvo i organi Skupštine opštine. Svih 29 odbornika je prisustvovalo na prvoj konstitutivnoj sjednici i njima su uručeni certifikati CIK.

Konstituisan novi opstinski parlament 1

Novom sazivu Skupštine opštine Derventa do izbora novog  predsjednika, presjedavao je najstariji odbornik Fadil Pelesić. Svi odbornici su položili svečanu zakletvu, a za novog predsjednika Skupštine opštine izabran je Jozo Barišić iz NHI, dok je za potpredsjednika izabran Milan Đukić iz PDP.

Konstituisan novi opstinski parlament 2

Za vršioca dužnosti Sekretara skupštine opštine Derventa imenovana je Sanja Malešević, koja je tu dužnost obavljala i do sada.

Na prijedlog načelnika opoštine Derventa Milorada Simića, za zamjenika načelnika opštine, ponovo je izabran Igor Žunić.

Nakon toga su izabrani organi Skupštine opštine, odbori, komisije i savjeti, te imenovnani vršioci dužnosti načelnika odjelenja u organima uprave.

Konstituisan novi opstinski parlament 3

Tako je sve ostalo po starom, bez obzira na novi i sasvim različit sastav novih odbornika, samo je novi predsjednik Skupštine opštine, a različii su i sasatvi, odbora, komisija i savjeta.

Savez nezavisnih socijal demokrata, koji ima najveći broj odbornika, ovog puta je uspio da obezbijedi komotnu skupštinsku većinu sa PDP, NHI, DNS, SDP i SPRS, što je ukupno 21 odbornik.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here