Vijesti Politika Konstitutivna sjednica: Položene svečane zakletve, izabrano rukovodstvo SO i zamjenik načelnika –...

Konstitutivna sjednica: Položene svečane zakletve, izabrano rukovodstvo SO i zamjenik načelnika – FOTO

4

 

img_20161201_104624

Danas je održana Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Derventa na kojoj su svečane zakletve položili novi-stari načelnik opštine Milorad Simić i odbornici novog saziva Skupštine, izabrani predsjednik i potpredsjednik ovog tijela, zamjenik načelnika, predsjednici, zamjenici i članovi stalnih tijela Skupštine, te imenovani vršioci dužnosti sekretara SO i načelnika odjeljenja opštinske administracije.

Nakon usvajanja dnevnog reda, izvršena je verifikacije mandata odbornika u predstojećem sazivu Skupštine i konstatovano da je odbornik Jozo Barišić u međuvremenu dao ostavku, te da će ga naslijediti Ilija Ravlić.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja odbornici su tajnim glasanjem izabrali novog predsjednika Skupštine Marjana Kljajića (HDZ) sa 15 glasova, dok je njegov oponent Marinko Nikolaš (HNS BiH) dobio 12. Odbornici su za potpredsjednika SO izabrali Slavena Gojkovića.

Prijedlog načelnika opštine Milorada Simića da funkciju zamjenika načelnika i u narednom mandatu obavlja Siniša Jeftić (SNSD), dobio je podršku 19 odbornika. Njegovo odborničko mjesto će, nakon predviđene procedure, pripasti Slavku Tomašu.

Nakon izbora predsjednika, zamjenika i članova stalnih radnih tijela SO, vršiocem dužnosti sekretara Skupštine, do sprovođenja postupka po javnom konkursu, imenovana je Sanja Malešević. Na isti način imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljena i to Mirsad Bećirević (Odjeljenje za privredu i društene djelatosti), Zdenka Čečavac (Odjeljenje za finansije), Novak Nović (Odjeljenje za opštu upravu), Milovan Kričković (Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu), Goran Jevtić (Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove), te Ljubica Bećarević (Odjeljenje za prostorno uređenje). Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove biće Marinko Repija, koji će na tom mjestu zamijeniti Tomu Nagradića.

Danas je održana Konstitutivna sjednica SO i mi smo na kvalitetan način konstituisali sva tijela i komisije, izabrali predsjednika i potpredsjednika SO, te zamjenika načelnika i vršioce dužnosti odjeljenja, moje prve saradnike. Bilo je zadovoljstvo što su izabrani velikom većinom glasova, a nadam se da ćemo na ovakav način raditi i tokom čitavog mandata i da će Derventa u tom periodu biti za korak bolja, istakao je načelnik Simić nakon sjednice.

Predsjednik kluba SDS-a Branko Katanić rekao je da će ova stranka u narednom periodu predvoditi opozicioni blok, ali i da će biti konstruktivna opozicija, koja će doprinijeti najboljim rješenjima za Derventu. Novi predsjednik SO Marijan Kljajić izrazio je nadu  da će i tokom naredne četiri godine vladati slična atmosfera kao i na današnjoj sjednici, dok je potpredsjednik SO Slaven Gojković izrazio zahvalnost odbornicima koji su ga i izabrali, te nadu da će se korektna atmosfera, uz dovoljno iskustva i znanja, nastaviti i ubuduće.

Sjednici su prisustvovali brojni gosti, poput narodnih poslanika Igora Žunića i Vesne Jungić, delegata u Vijeću naroda RS Milana Đukića, te predsjednika OO parlamentarnih stranaka. Nakon sjednice, odbornici koji su željeli, mogli su položiti i vjersku zakletvu u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

 B. N. – Derventa Cafe

4 KOMENTARI

  1. Мој коментар, уредниче сте избрисали, а то је моја СЛОБОДА мишљења, на коју ми је УСТАВ дао право, а Ви ми га одузимате. Наслов коментара је гласио “Сумњиво”. И заиста је сумњиво по коме кодексу радите?!

  2. ИЗВИЊАВАМ се уреднику због коментара “Сумњиво2”. Није избрисан. На другој је теми. ВЕЛИКО ИЗВИЊЕЊЕ.
    С постовањем.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here