Politika Lokalni izbori 2020 Konstitutivna sjednica Skupštine opštine 12. januara

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine 12. januara

0

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Derventa održaće se u utorak, 12. januara, sa početkom u 10 časova odlučeno je na danas održanom međustranačkom sastanku svih parlamentarnih političkih subjekata. Na dnevnom redu će se naći 29 tačaka.

Pero Đurić i Milan Đukić, predstavnici Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa, istakli su prilikom određivanja datuma sjednice da Velika sala Centra za kulturu nije odgovarajuća za rad Skupštine i odbornika, ta da smatraju da bi Skupštinsku salu u buduće trebalo prilagoditi epidemiološkim mjerama.

Sekretar SO Sanja Malešević rekla je da se o tome razmišljalo, ali da ne postoje tehnički uslovi za provođenje mjera zbog specifičnosti same sale.

Predstavnik Socijalističke partije Slaven Gojković podsjetio je da su se u Maloj sali Centra za kulturu zasjedanja održavala sve do 2005. godine i da će tu biti ispunjeni potrebni uslovi za rad odbornika, dok je predstavnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Siniša Jeftić pojasnio je da su upravo zbog uočenih poteškoća promijenili mjesto održavanja Skupštine, a da će se i u narednom periodu i eventualne otežavajuće okolnosti otklanjati.

Na dnevnom redu prve sjednice proglasiće se mandati odbornika novog saziva, koji će sa načelnikom opštine položiti svečanu zakletvu. Braće se predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine, te zamjenik načelnika opštine.

Dnevnim redom predviđen je i izbor predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela lokalnog parlamenta.

Novi saziv Skupštine opštine u mandatu 2020-2024  čini osam odbornika SNSD-a, šest SDS-a, Socijalistička partija ima četiri odbornika, tri PDP, po dva odbornika imaju Ujedinjena Srpska i DNS, a po jednog odbornika imaju SDP BiH-HS BiH, NDP-SNS, SPS RS “Budućnost Srpske” i HDZ BiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here