Vijesti Privreda Konsultantska kuća iz Londona zainteresovana za otvaranje predstavništva u Derventi

Konsultantska kuća iz Londona zainteresovana za otvaranje predstavništva u Derventi

0

Derventa je iz mnogo razloga zanimljiva za strane investitore.

Tako je i firma „Moore Stephens“, konsultantska ekonomska kuća, zainteresovna da svoje predstavništvo za BiH otvori u Derventi. Inače, pružaju računovodstvene usluge, poreski konsalting, usluge finansijskog konsaltinga, te usluge korporativnog savjetovanja.

Riječ je konsultantskoj ekonomskoj kući koja dolazi iz Londona a koja ima svoje predstavništvo u Austriji. Za načelnika Milorada Simića zanimljiva, ali i više nego dobra investicija.

Pokušavamo da formiramo samostalnu jedinicu koja će vršiti usluge u BiH za austrijska preduzeća, odnosno da se vrše usluge računovodstva i savjetovanja iz Dervente ka Austriji”, kaže Petar Stančić, predstavnik firme „Moore Stephens“.

Staničića je prije svega povukla nostalgija za Dervnetom, odakle i potiče, kako bi krenuo sa biznisom, ali i statistički podaci izvoza iz BiH, odnosno Dervente, prema Austriji.

U ovom momentu Derventa “nosi” 46% izvoza dobojske regije, a 11,8% Republike Srpske. Interesovanje stranih investitora načelnik Milorad Simić pozdravlja.

„Ja nemam ni jednog razloga da ne vjerujem da će ovdje ubrzo zaživjeti pomenuta firma“, istakao je načelnik Simić.

Simić podsjeća da je na području Dervnente oko 16 austrijskih firmi. U isto vrijeme, upoznao je investitora i da će nastojati da Derventa postane regionalni centar, kao i da dobije status grada.

(TV K3)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here