Vijesti Hronika Kontrolisana brzina i prisustvo alkohola i droga kod više od hiljadu vozača

Kontrolisana brzina i prisustvo alkohola i droga kod više od hiljadu vozača

0

alkotestiranje derventa

Službenici Policijske uprave Doboj proveli su u periodu od 15. do 18. avgusta republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom akcije kontrolisan je 1171 učesnik u saobraćaju prilikom čega je 305 vozača prekoračilo brzinu kretanja motornih vozila.

U navedenom periodu alkotestirano je i 750 učesnika u saobraćaju, a zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 104 vozača. Alkotestiranjem kod pet vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 55 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je kod 31 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg. Trinaest vozača je lišeno slobode, od čega je kod deset utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1,5 g/kg, a tri vozača su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, saopšteno je iz PU Doboj.

Od ukupnog broja sankcionisanih, prisustvo alkohola u organizmu utvrđeno je kod devet mladih vozača odnosno vozača mlađih od 21 godinu starosti ili s manje od tri godine vozačkog iskustva.

Sedam vozača je odbilo da se potvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima koji su u njenoj operativnoj nadležnosti.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here