Vijesti Kultura i obrazovanje Korak bliže amaterskom pozorištu: “Ženski razgovori” izvedeni i u Prnjavoru – FOTO

Korak bliže amaterskom pozorištu: “Ženski razgovori” izvedeni i u Prnjavoru – FOTO

0

Starije glumačke grupe Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” iz Prnjavora i Narodne biblioteke “Branko Radičević” iz Dervente izvele su u Prnjavoru premijeru predstave “Ženski razgovori”, rađene po istoimenim tekstovima Duška Radovića.

Reditelj predstave Siniša Tešanović rad na predstavi bio svojevrsna terapija smijehom, energija koju su htjeli prenijeti i na publiku, a presudni su bili entuzijazam, dobra energija, volja i trud svih članova grupe.

Raditi u dva grada jednu predstavu, sa ljudima koji u prosjeku imaju 30 do 40 godina, sa svim njihovim porodičnim i poslovnim obavezama, uklapanjem termina za probe, uz svu ovu epidemiološku situaciju bilo je skoro nezamislivo, ali smo na kraju uz mnogo truda uspjeli. Postavili smo na scenu predstavu uz koju se svi možemo opustiti i nasmijati u ovim teškim vremenima, rekao je Tešanović.

Direktor Narodne biblioteke “Branko Radičević” iz Dervente Mirjana Plisnić kaže da je od početka saradnje sa rukovodiocem “Prosvjetine” Dramske scene Brankicom Radonjić i rediteljem Tešanovićem vidjela profesionalnost, stručnost i želju da se uspije u namjeri stvaranja pozorišne scene i u Derventi.

U toku ove teške godine polaznici glume su vrijedno vježbali što se moglo vidjeti na premijerama predstava osnovaca, srednjoškolaca i starije grupe. Predstave su odlične, publika je puna pozitivnih komentara, kao i želje da gleda reprize, ali i nove predstave, rekla je ona.

Plisnićeva je navela da cijela priča ide u smjeru da Derventa dobije svoje amatersko pozorište, u čemu im veliku podršku daje i opština.

Agencija

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here