Vijesti Društvo Korisnik je uvijek na prvom mjestu: Dom “Zlatni lug” je savršeno mjesto...

Korisnik je uvijek na prvom mjestu: Dom “Zlatni lug” je savršeno mjesto za vaše zlatne godine – FOTO/VIDEO

0

Dom za starija lica „Zlatni Lug“ osnovan je 2014. godine i jedan je od najboljih vidova institucionalnog smještaja starijih osoba, kao osoba kojima je potreban pomoć trećih lica.

Ova ustanova pruža adekvatan medicinski nadzor, zaštitu i bezbjednost svojim korisnicima.

Naša ustanova je idealno mjesto za boravak starijih i nemoćnih lica, te svih ostalih kojima je potrebna pažnja, njega i pomoć trećih lica. Visokokvalitetni uslovi boravka, uređeni prostor po najvišim standardima, omogućavaju svim našim korisnicima bezbjedno stanovanje i kvalitetnu njegu. Dom je prilagođen najhumanijim uslovima života, pruža njegu, sigurnost i toplinu vašeg sopstvenog doma, u šta će vas brzo uvjeriti ljubazno i visoko kvalifikovano osoblje, poručuju iz „Zlatnog luga“, sve u skladu sa svojim motom „korisnik je uvijek na prvom mjestu“!

Stanari „Zlatnog luga“ smješteni su u besprijekorno čistim dvokrevetnim sobama apartmanskog tipa, sa toaletima u svakoj sobi, internetom, kablovskom TV, SOS alarm pored kreveta i u toaletu, što garantuje cijelodnevnu njegu i pomoć.

Korisnike očekuje izbalansirana ishrana od tri obroka, dvije užine i dva topla napitka po izboru, prilagođenaizdravstvenom stanju svakog korisnika, po jelovniku odobrenom od strane nutricioniste. Tu je, takođe, psihološka podrška i pomoć pri smještaju i prilagođavanju na novu sredinu, kao i briga i njega korisnika u postoperativnim periodima, rad na oporavku u medicinskom/ fizičkom, psihičkom i socijalnom smislu, naglašavaju u ovoj ustanovi.

Za tu namjenu osposobljena je fizioterapeutska sala opremljena najnovijim trakama za trčanje, biciklima, steperima, masažnim foteljama, razbojima za hodanje, opremom za vježbe poput tegova, rastezljivih traka, masažera…

Za naše bake i deke organizujemo svakodnevne kreativne radionice raznovrsnog sadržaja poput slikarskih, grnčarskih, rad sa papirom i kreiranje dekoracija od različitih materijala i slično, kao i radne i okupacione terapije, ističu.

Slabije pokretni korisnike očekuju svakodnevne šetnje uz pomoć njegovatelja, svakodnevne rekreativne aktivnosti (šah, domine, društvene igre i slično), sedmične i dnevne novine, usluge frizera, te zdravstvene usluge.

To znači redovnu kontrolu zdravstvenog stanja korisnika usluga od strane porodičnog ljekara i ljekara psihijatra, davanje propisane terapije, previjanje, kateterizacija, uzimanje uzoraka za laboratorijske analize, prevoz sanitetom na zakazane kontrole uz pratnju medicinskog osoblja i slično, podsjećaju iz ovog doma za starija lica.

Ipak, navode da to nije sve, te da su svi zainteresovani dobrodošli da se i sami uvjere u rečeno.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here