Vijesti Sport Koroman okreće novu stranicu u karijeri

Koroman okreće novu stranicu u karijeri

0

Ognjen Koroman, dosadašnji šef stručnog štaba Fudbalskog kluba “Tekstilac”, podnio je ostavku na ovu funkciju i u narednom periodu okrenuće se menadžerskim poslovima na ruskom tržištu i traženju aranžmana u toj zemlji.

Proslavljeni reprezentativac Srbije i Crne Gore u Derventi je proveo godinu dana, tokom kojih je obavljao funkcije sportskog direktora, da bi veći dio jesenje polusezone bio prvi trener derventskog prvoligaša.

Osnovao sam menadžersku agenciju sa prijateljem iz Beograda i već smo ugovorili transfere nekoliko igrača Rusiju predstojećeg prelaznog roka, konkretno u FK “Krila Sovjetov”, a uskoro završavamo ozbiljan transfer jednog našeg fudbalera u moskovski “CSKA”. Želim da iskoristim dobre kontakte i veze sa ljudima iz ruskog fudbala i cilj mi je i da preuzmem neki ruski klub kao trener, kaže Koroman, koji je dobar dio svoje igračke karijere proveo u Rusiji.

“Krojače” je preuzeo sa 2 osvojena boda nakon šest kola, a ekipu je potom vodio kroz 11 prvenstvenih kola osvojivši ukupno 12 bodova, što je, kako smatra, maksimum sa nedovoljnim budžetom koji FK Tekstilac ima na raspolaganju.

Ovaj grad zaslužuje prvoligaša, a ako to i želi, moraće se izdvojiti dosta više novca jer ova liga nije ni malo jeftina. Teško se nositi sa ekipama koje imaju duplo veći budžet i sa tim kvalitetnije igrače koji donose prevagu. Ipak, nikom nismo bili lagan protivnik. Klub sa kolikom tolikom pomoći Grada Dervente i sve malobrojnijim privrednicima opstaje na ovom nivou, ali ne vjerujem da može više od borbe za opstanak, ocjenjuje Koroman.

Sa druge strane pozitivnim smatra afirmaciju mladih izdanaka Omladinskog pogona FK Tekstilac.

Zadovoljan sam jer su za vrijeme mog mandata u punom kapacitetu zaigrali mladi biseri derventskog fudbala, prije svih Kušljić i Ignjić, za koje već postoji i interesovanje većih klubova. Klub ima dobre uslove za rad i bilo bi dobro da se što prije se završe radovi na novim prostorijama kako bi uslovi bili i bolji, ističe.

Koroman se na kraju zahvalio upravi kluba na korektnoj saradnji, ističući da je stekao mnogo prijatelja u Derventi, te zaželio puno uspjeha klubu i svim sportskim radnicima u daljem radu.

Uprava kluba se zahvalila dosadašnjem treneru na uloženom trudu i radu.

Ognjen Koroman je svojim znanjem i reputacijom doprinio razviju i promociji kluba, te mu se ovom prilikom zahvaljujemo na tome i želimo sve najbolje u daljoj menadžerskoj i trenerskoj karijeri, kažu u upravi FK Tekstilac.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here