Vijesti Društvo KORT marketi: Roba ima dovoljno, nema potrebe za stvaranjem zaliha, cijene nećemo...

KORT marketi: Roba ima dovoljno, nema potrebe za stvaranjem zaliha, cijene nećemo dizati – FOTO

0

Posebno naglašavamo kupcima da nema mjesta za paniku od nestašice roba, posebno osnovnih životnih namirnica i papirne galanterije, čija se potrošnja u prethodnih par dana gotovo udvostručila, kažu u KORT marketima.

Kompanija Fructa Trade, u čijem sastavu posluje 42 KORT marketi, obratila se javnosti saopštenjem koje prenosimo u cijelosti, a povodom aktuelne situacije izazvane virusom “covid-19”.

S obzirom da je situacija, koja je već duži vremenski period prisutna širom svijeta, a izazvana “koronavirusom”, stigla i na prostor BiH, posebno Republike Srpske, gdje posluju KORT marketi, kompanija Fructa Trade obavještava sve svoje kupce i korisnike drugih usluga da ulaže velike napore da u skladu sa aktuelnom situacijom, obezbijedi nesmetano i normalno funkcionisanje i snabdijevanje naših maloprodajnih objekata, nezavisno u kojem dijelu RS se nalaze.

Svi naši marketi su se prilagodili novonastaloj situaciji, te poštujemo propise, naredbe i preporuke nadležnih organa i stručnih lica, a sve u cilju suzbijanja ili onemogućavanja daljeg širenja virusa.

Što se tiče higijene, sprovodimo sve neophodne mjere, pod pojačanim nadzorom, vršimo dezinfekciju svih površina koje se koriste i sa kojima kupci imaju direktan doticaj, vršimo dezinfekciju kupaca na ulazu u markete, puštamo ograničen broj kupaca, kako se ne bi stvarala gužva u marketu, te tako ugrozilo zdravlje i kupaca i naših radnika, koji su maksimalno posvećeni kupcima i požrtvovano rade na održavanju higijene (od ulaza, korpi, kolica, pokretnih traka na kasama, podnih površina, rukohvata, liftova, brava, do mokrih čvorova i tako dalje).

Obezbjedili smo dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava, sredstava za suvo i mokro pranje ruku, dovoljan broj rukavica i maski, kao i učestale pauze radnika kako bi mogli voditi računa o ličnoj higijeni.

Pandemija virusa “korona” odrazila se na sve segmente života, pa tako i na povećanu potrošnju i neopravdanu kupovinu i lagerovanje roba u domaćinstvima. Ovom prilikom želimo da obavijestimo javnost i sve naše kupce da imamo dovoljne zalihe roba široke potrošnje i da naši radnici iz logističko-distributivnog centra naporno, ubrzano i požrtvovano rade kako bi roba što prije i u dovoljnim količinama stigla u sve naše markete.

Posebno naglašavamo kupcima da nema mjesta za paniku od nestašice roba, posebno osnovnih životnih namirnica i papirne galanterije, čija se potrošnja u prethodnih par dana gotovo udvostručila.

Želimo da naglasimo da marže u KORT marketima nisu povećavane, uprkos velikoj potražnji, i odgovorno tvrdimo da nijedna roba na polici neće poskupiti zbog podizanja naših marži i pozdravljamo odluku inspekcijskih službi da vrše pojačanu kontrolu svih trgovačkih lanaca, kako ne bi dolazilo do obmanjivanja javnosti u vezi sa podizanjem redovnih cijena.

Za kraj, svi zaposleni iz kompanije Fructa Trade i KORT marketa, pozivaju kupce i partnere sa kojima posluju da se i oni uključe u suzbijanje i borbu protiv virusa, jer samo zajedničkim snagama i zajedničkim odgovornim ponašanjem i prema sebi i prema drugima, možemo da se izborimo sa nastalom situacijom i da što prije uspostavimo normalno funkcionisanje sistema kao što je bilo i dosada.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here