Vijesti Sport Košarka će dobiti zasluženo mjesto: KK “Derventa” kuje ambiciozne planove

Košarka će dobiti zasluženo mjesto: KK “Derventa” kuje ambiciozne planove

0

Iako se u našoj opštini košarka trenutno nalazi u sjenci fudbala i rukometa, entuzijasti okupljeni oko Košarkaškog kluba „Derventa“ planiraju da rad ovog sportskog kolektiva podignu na viši nivo.

Iza njih je sezona u kojoj je seniorski tim, zbog finansijskih problema, odustao od takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske, ali je mnogo više truda i vremena posvećeno mlađim kategorijama. Zanimanje za košarku je, ipak, prilično veliko, pa su u proteklom periodu oformljene sve omladinske selekcije, od mini košarkaša, preko pionira, kadeta i juniora, do ženske selekcije.

– Naš klub sada broji oko stotinu mlađih članova, od čega je tridesetak u Osinji. Takođe, postoji veliko interesovanje u drugim mjesnim zajednicama, pa je izgledno pokretanje sekcije u Kalenderovcima, a nadamo se i u Podnovlju. Ove sezone smo igrali dosta prijateljskih mečeva, a od naredne ćemo se takmičiti u ligama za mlade, ističe Nikola Nedinić, jedan od trenera u klubu.

Njegov klupski kolega Nemanja Ratkovac smatra da je za tako nešto bilo potrebno dosta odricanja, jer su resursi ipak ograničeni, ali su članovi kluba dali svoj doprinos sa željom da se pokaže da u Derventi živi i košarka.

– Svi imamo dosta vlastitih obaveza, a osim vremena, treniranje u selima iziskuje i određene troškove. Bilo je dosta teško animirati ljude koji već unaprijed znaju da neće raditi za veliki novac da nam se priključe, ali smo zahvaljujući i drugim zaljubljenicima u ovaj sport, poput Petra Stupara i Jovice Bardaka, uspjeli da to sprovedemo u djelo, naglašava Ratkovac.

Rad sa mlađim selekcijama nastaviće se i dalje, a dobar način za popularizaciju ovog sporta je besplatni ljetni košarkaški kamp koji bi klub organizovao tokom avgusta na nekom od igrališta u našem gradu. Plan je da se sa dječacima trenira tokom čitavog mjeseca, da bi već u septembru mogli nastaviti u dvorani i učestvovati u ligama za mlade.

Od jeseni će i seniorski tim nastaviti takmičenje u Drugoj ligi RS, a dugoročni plan je da klub postane stabilan prvoligaš, najvećim dijelom oslonjen na snage iz omladinskog pogona.

– Mi već sada imamo jako dobar tim sastavljen od mladih igrača, imamo veoma dobru juniorsku selekciju i možemo bez problema nastupati u ovom rangu, a vjerovatno i uskoro ući u Prvu ligu RS. To nam je i plan u narednih 3 do 5 godina, i mislimo da bi nam u tom slučaju trebala samo 2-3 pojačanja da ostvarimo zacrtane ciljeve i budemo stabilan prvoligaš, otkriva Nedinić.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here