Vijesti Sport Kovčić istrčao svoj prvi maraton, po kiši savladao puna 42 kilometra –...

Kovčić istrčao svoj prvi maraton, po kiši savladao puna 42 kilometra – FOTO

4

Damir Kovčić danas je učestvovao i uspješno istrčao 1. “MOZZART Banja Luka maraton”, nakon svega tri godine rekreativnog bavljenja trčanjem.

Četrdesetogodišnji Dervenćanin 42,2 kilometra savladao je za 3 sata i 39 minuta, uprkos kiši i teškim vremenskim uslovima. To je bilo dovoljno za odlično 18 mjesto među 73 učesnika koji su trku završili.

Polovinu trke sam savladao poprilično jednostavno jer iza sebe već imam nekoliko polumaratona, ali nakon toga je nastupila prava borba, u fizičkom i psihičkom smislu. To je period kada pokušavamo razmišljati o svemu osim o trci. Ipak, posljednjih nekoliko kilometara kriza je prošla, stigao sam do cilja i zadovoljan sam s obzirom da je ovo prvi maraton za mene, rekao je Kovčić nakon savladavanja ovog velikog izazova.

Inače, Žarko Jovanović, atletičar iz Doboja, pobjednik je prvog “Banjalučakog maratona”, dok je u ženskoj konkrenciji trijumfovala Zoe Hemel iz Francuske.

Učesnici ove sportske manifestacije bili su i Dervenćani Veronika Dritenprajs (Drittenpreis), Goran Katanić i Aleksandar Plavšić koji su uspješno savladali polumaratonsku disciplinu.

U okviru Banja Luka maratona trčao se i 7. Banjalučki polumaraton 21,1K, Banjalučki štafetni maraton 42,2K, Banjalučkih 10K, Banjalučkih 5K, Bambini maraton i Fun Run.

Derventa Cafe

4 KOMENTARI

  1. Da biste bili ozbiljni u izvještavanju i pisanju srpskim jezikom, trebali biste se voditi osnovnim fonetskim i pravopisnim pravilima.

    U srpskom jeziku prezime dotične gospođe treba da je u skladu sa izgovorom, te se samim tim piše Dritenprajs.

    Možda ne izgleda dovoljno strano i švapski, ali pravila su jasna, a vi ste neozbiljni.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here