Vijesti Kultura i obrazovanje Kreativna radionica „Svaštarica“ već okupila prve mališane – FOTO

Kreativna radionica „Svaštarica“ već okupila prve mališane – FOTO

0

Svakog utorka u Hiper Kortu Derventa djeca predškolskog uzrasta imaće priliku da na zabavan način steknu nova znanja i vrijedna iskustva na besplatnoj kreativno-edukativnoj radionici „Svaštarica“.

Naime, kompanija Fructa Trade, u saradnji sa profesionalnim vaspitačima i sportskim trenerima iz Dervente, pokrenula je i realizaciju ove ideje.

Rano učenje podrazumijeva sticanje prve vještine koje im omogućavaju da budu društveno aktivni, zbog čega je veoma važno da se mališanima pruži mogućnost da rade sa edukovanim stručnim saradnicima.

– Konkretno, radionica će biti bazirana na kreativnom izražavanju djece uz pomoć odraslog, gdje je ta pomoć potrebna. U širem kontekstu, radionica ima za cilj da okupi djecu i njihove porodice na jednom mjestu i zajedničkim djelovanjem ostvari pozitivne vaspitno obrazovne ishode. Pored institucionalnog i porodičnog vaspitanja i obrazovanja, i na ovaj način želimo osnažiti razvoj djece, pružajući im podršku i dobru bazu za njihov napredak, te dati doprinos društvenoj zajednici, koja teži razvoju i unapređenju nacionalnog kurikuluma. Najbitnije je da motivišemo djecu za rad i želju za ranim učenjem, kaže diplomirani vaspitač Gordana Simić, u saradnji sa kojom su Kort marketi organizovali radionice.

Prva radionica održana je proteklog utorka, a naredna druženja nastaviće se istim danom od 17.30 časova.

“Svaštarica” će obuhvatiti brojne aktivnosti koje imaju zadatak da kod djece razviju kreativnost i stvaralaštvo, nauče ih o pravilnoj ishrani, osnovama plesa i sporta, daju prva znanja o matematici, govoru i pismenosti i slično.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here