Vijesti Kultura i obrazovanje Kreativno i zabavno: Ovako predškolci “Trola” uče na daljinu – VIDEO

Kreativno i zabavno: Ovako predškolci “Trola” uče na daljinu – VIDEO

0

Epidemija novog korona virusa obrazovno-vaspitne radnike stavila je na pravi izazov – rad preko društvenih mreža. Ipak, nakon nastave za osnovce, nastava u tom obliku počela je i za srednjoškolce, studente, kao i za predškolce.

Za izvođenje nastave za najmlađe potrebna je posebna kreativnost, jer mališani u ovom dobu uče najlakše kroz igru.

Radimo uz pomoć Vajber grupa, kako sa redovnim polaznicima vrtića, tako i sa djecom koja pohađaju Pripremni program za predškolce, a sve aktivnosti su u skladu sa Predškolskim programom Republike Srpske. Svaki vaspitač ima grupe u kojima se nalaze njihovi mališani, a Anika (lik iz videa) i ja smo u svih 13 grupa, opisala nam je nastavu preko interneta u vrtiću “Trol” direktor ustanove Gordana Simić.

Nove aktivnosti vaspitači šalju roditeljima svakog ponedjeljka, srijede i petka, a nakon što zajedno sa djecom odrade zadatke, oni vaspitačima šalju sve što su uradili.

Još ranije, svi polaznici dobili su “Cvrčkove komplete” na kućne adrese, što će im takođe pooći u radu od kuće.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here