Vijesti Kultura i obrazovanje Kreatorka Maja Knez najbolja u Beogradu

Kreatorka Maja Knez najbolja u Beogradu

0

Modna kreatorka iz Dervente Maja Knežević-Birmančević, koja radi pod umjetničkim imenom Maja Knez, osvojila je priznanje za najboljeg mladog kreatora na modnoj manifestaciji “Fashion Provocation” u Beogradu.

maja knez

Ova talentovana modna kreatorka beogradskoj publici se predstavila svojom kolekcijom “Seventh Seal”, za koju je dobila pohvale i na proteklom “Fashion Weeku” u Sarajevu. Ovu kolekciju Maja Knez će predstaviti 15. juna i na šestom “Balkan Art Art Fashion Event”.

Maja je predstavila kolekciju namijenjenu ženama i inspirisanu norveškim filmom “Seventh Seal”, Ingmara Bergmana. Kolekcija je nastala poigravanjem elemenata koji se provlače kroz film poput odjeće određenih uloga kao i šahom i šahovskim figurama. Izrađena je od kombinacije materijala kepera, pamuka, likre i kože, a boje koje dominiraju su crna, bijela i bež, sa detaljima printa na pojedinim dijelovima odjeće.

“Seventh Seal” predstavlja snažnu i samouvjerenu ženu koja ide korak ispred svog vremena i zna šta želi.

Maja Knez je rođena u Derventi. Završila je Fakultet za Umetnost i Dizajn, smjer Odevanje i tekstil u Beogradu 2009. godine. Učestvovala je na nekoliko fakultetskih izložbi, na izložbama u Derventi i Novom Sadu kao i na brojnim prodajnim izložbama. Iza sebe ima četiri kolekcije kao i nekoliko revija: Banja Luka Fashion Fair 2012, Split Europe Future Fashion 2012, Beograd Young Walk 2013, Beograd Dani Japana 2013, Split City Fashion 2013. Od 2009. se bavi i izradom unikatnih modnih dodataka.

SrpskaCafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here