Vijesti Kultura i obrazovanje Kroz Pripremni program vrtića osnovna znanja usvojilo stotinu budućih prvačića

Kroz Pripremni program vrtića osnovna znanja usvojilo stotinu budućih prvačića

0

Stotinu mališana koji su pohađali pripremni program u vrtiću “Trol” juče su zajedničkom priredbom obilježili završetak tromjesečne pripreme za školu.

Radi se o djeci koju na jesen očekuje polazak u školu, a da pri tome nisu učestvovali u redovnom predškolskom obrazovanju.

Stotinu mališana je pred svojim roditeljima recitovalo, pjevalo i plesalo, a na kraju su dobili diplome za uspješno završen program. Oni će 1. juna učestvovati i u završnoj svečanosti projekta “Rastimo uz ples”, koja će se održati ispred zgrade Gradske uprave ili u Sportskoj dvorani u slučaju kiše, sa početkom u 11 časova, kaže direktorica vrtića Gordana Simić.

Inače, Ministarstvo prosvjete Vlade Srpske, kao organizator programa, nabavilo je potreban didaktički i potrošni materijal, dok je dodatne potrepštine finansirala lokalna zajednica.

Budući osnovci na ovaj način su usvojili osnovna znanja, socijalizovali se i pripremili se za školske klupe.

Novina u odnosu na prethodne godine jeste da sve obrazovne ustanove mogu da apliciraju kod nadležnog ministarstva, tako da su pripremne grupe organizovane u Centru „Budućnost“ i OŠ „Đorđo Panzalović“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here