Vijesti Društvo Krstopoklona nedjelja u Donjoj Lupljanici

Krstopoklona nedjelja u Donjoj Lupljanici

0

U nedelju 15. marta 2015. godine služena je saborno Sveta Liturgija u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Donjoj Lupljanici, arhijerejsko namjesništvo derventsko.

Krstopoklona nedjelja u Donjoj Lupljanici

Liturgiju je služio arhimandrit Simeon iz manastira Donja Bišnja, a sasluživao je arhijerejski namjesnik derventski protojerej-stavrofor Radojica Ćetković koji je u besjedi govorio o starom Adamu kroz koga grijeh dođe u svijet i Novom Adamu Hristu koji je iskupitelj od grijeha i izbavitelj od smrti čijem krstu cijela crkva danas pjeva:

“Krstu Tvome klanjamo se Hriste i Sveto Vaskrsenje tvoje slavimo“.

Svim vjernicima je poželio Bogom srećan i Bogom blagosloven nastavak posta i doček Vskrsenja Hristovog.

Poslije Svete Liturgije obavljen je parastos za poginule borce u toku Otadžbinsko – oslobodilačkog rata i upriličeno je posluženje za sav prisutan narod koje je ovom prilikom pripremio g. Miroslav Mikerević iz Donje Lupljanice.

Gospodu Bogu hvala i njegovom ugodniku Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu zaštitniku sela i naroda Donje Lupljanice.

jerej Aleksandar Milašinović

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here