Vijesti Kultura i obrazovanje KUDM “Bosiljak”: Nastavak rada zavisiće od odluka nadležnih

KUDM “Bosiljak”: Nastavak rada zavisiće od odluka nadležnih

0

Članovi KUDM “Bosiljak” Derventa pripremaju se za nastavak svojih redovnih aktivnosti, ali će dinamika ipak zavisiti od epidemiološke situacije i mjera, kažu u ovom udruženju.

“Pauzu” su iskoristili da urede radni prostor, osvježe nošnju i instrumente.

U ovakvim okolnostima nije realno planirati neke veće aktivnosti, niti ikakve bitne programe, te u skladu s tim ćemo naknadno odrediti termin nastavka i oživljavanja rada na probama. Ipak, učestvovali smo u humanitarnoj akciji i naši članovi su prikupljali novčanu pomoć za oboljele od kancera i time još jednom pokazali da su veliki humanisti svih godina svog postojanja, pa i sada, u ovakvim okolnostima, kažu u “Bosiljku”.

Prostor u kasarni “Zdravko Čelar”, koje društvo koristi, Oružane snage BiH su nedavno dezinfikovale, čime je osposobljeno za korištenje. Ukoliko bude potrebno, razradili smo plan rada na otvorenom i za to odredili adekvatno mjesto, poručuju iz “Bosiljka”.

Nadležnom Ministarstvu obratili smo se upitom za mišljenje oko nastavka izvođenje naših aktivnosti u narednom periodu, te smo dobili i odgovor da se još uvijek razmatraju uslovi za nastavak rada kulturno-umjetničkih društava. U međuvremenu smo se obratili i Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Civilnoj zaštiti Republike Srpske i Štabu za vanredne situacije Republike Srpske sa željom da dobijemo preciznija uputstva o radu sa djecom u ovakvim okolnostima, a sve sa ciljem zaštite i interesa djece – naših članova. Trenutno očekujemo odgovor od ovih institucija. Iako je kultura ljubav svih članova društva, ipak briga za zdravlje na prvom mjestu, naglašavaju “bosiljkovići”.

U narednom periodu predstoje im dogovori o budućem načinu rada, kao i o planskom pristupu radu sa većim brojem grupa i većim brojem termina za sve grupe. Sve to će dovesti do kadrovske raspodjele po grupama kako bi efekat rada bio na odgovarajućem nivou, a uz obavezne mjere predostrožnosti.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here