Vijesti Kultura i obrazovanje KUDM ,,Bosiljak” predstaviće Derventu i na Dalekom istoku

KUDM ,,Bosiljak” predstaviće Derventu i na Dalekom istoku

0

Od 18. do 29. jula dvadeset pet članova Kulturno umjetničkog društva mladih „Bosiljak“ učestvovaće na „International youth dance festival 2018“ koji će se odžati u Makau i Hong Kongu, posebnim upravnim oblastima u Narodnoj republici Kini.

Čini se da je boravak u Kini „bosiljkovićima“ bio suđen ove godine.

Krajem prošle godine, interesantno, u „Bosiljak“ su stigla dva odvojena poziva za učešće na festivalima u Narodnoj Republici Kini i to jedan u Šangaju i drugi na Internacionalni festival folklora u Makau i Hong Kongu. Nakon analiza i zbog povoljnijih uslova KUDM “Bosiljak” je aplicirao na festival u Makao, a već 25. januara, organizacioni komitet festivala u Makau je odabrao i zvanično potvrdio učešće našeg društva, kaže rukovodilac društva Stana Nagradić.

Međunarodni festival plesa mladih organizuje se decenijama i pruža priliku mladim ljubiteljima plesa iz cijelog svijeta da njeguju prijateljstvo, prikažu kulturu i različite igre svog naroda. Ovaj festival takođe pruža priliku lokalnim stanovnicima i turistima u Makauu da dožive umjetnost i kulturu različitih kontinenata, zemalja i regija iz druge perspektive.

Sve proceduralne pripreme za odlazak već su završene, pa će „bosiljkovići“ avionom preko Dubaija stići do Hong Konga i Dalekog istoka.

Iz Hong Konga do 60 kilometara udaljenog Makaoa rezervisan je feribot. Nakon festivala u Macau, članovi našeg društva se ponovo vraćaju u Hong Kong gdje će provesti još dva dana i odatle polijeću nazad. Na festivalu će se predstaviti oko 600 učesnika, oko 30 grupa sa raznih kontinenata, naglašava Nagradićka.

Na ovom istorijskom putovanju KUDM „Bosiljak” će predstaviti Derventu, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu i Evropu u jednoj ovakvoj zemlji i značajnom festivalu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here