Vijesti Kultura i obrazovanje KUDM “Bosiljak” na 3. Međunarodnom festivalu folklora u Italiji

KUDM “Bosiljak” na 3. Međunarodnom festivalu folklora u Italiji

0

Kulturno umjetničko društvo mladih “Bosiljak” iz Dervente, u srijedu 16. maja putuje na III Internacionalni festival folklora u Rimini – Italija, gdje će nastupati dva festivalska dana. Na festivalu će učestvovati oko dvanaest država sa preko dvadeset kulturno umjetničkih društava. Dervenćani će na ovoj turneji posjetiti najmanju državu na svijetu San Marino, Veneciju i još mnoge istorijske znamenitosti.

Bosiljkovanje u cetiri grada KUDM Bosiljak

Rimini je jedan od najvećih i najpoznatijih primorskih centara u Italiji. Leži na obalama Jadranskog mora , na ušću rijeke Marecchia. Današnji Rimini je izrastao u moderan grad, obogaćen mnoštvom kulturnih manifestacija. Zahvaljujući turistima grad je postao živ tokom čitave sezone, a samim tim privlačan za turiste. Iako zabave u ovom gradu ni malo ne nedostaje, Rimini kao grad je dosta star, i sa turističkog aspekta ima dosta toga da pokaže.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here