Vijesti Kultura i obrazovanje Umjetnost nije na prodaju: U Centru za kulturu odigrana predstava “Primadone”

Umjetnost nije na prodaju: U Centru za kulturu odigrana predstava “Primadone”

0

Predstava „Primadone“ je jedna ozbiljna i plemenita priča koja postavlja pitanje da li zaista sve može i treba da se kupuje, naglasila je poznata glumica Tanja Bošković nakon izvođenja predstave u derventskom Centru za kulturu.

Radnja predstave prati dvije glumice, inače suprugu i ljubavnicu pokojnog vlasnika teatra, koje žele da napušteno pozorište spasu od rušenja i pretvaranja u tržni centar.

Njih dvije svojim životima brane pozorište od poplave primitivizma i konzumerstva svake vrste. Ova predstava je i lični stav moje kolegice Rade Đuričin i mene, nas dvije starioce, ocvale primadone, koje svojim životima branimo ovu divnu i ozbiljnu umjetnost od svega što na nju nasrće. Dužni smo i svojoj djeci, takođe umjetnicima, i svim drugim mladima, poručila je Bošković.

Ova duodrama je svojevrsna oda pozorištu i potrebi da se brinemo o kulturnim institucijama, ali je istovremeno, prema njenim riječima, i tragikomična priča o moralnim i društvenim vrijednostima u kojoj se prepliću fiktivni i stvarni život pozorišta.

Ova predstava Irfana Mensura je inspirisana dramskim delom “Opsada Staljingrada” savremenog španskog pisca H. S. Sinestera.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here