Vijesti Kultura i obrazovanje Kulturna razmjena u prvom planu: Stana Nagradić predstavnik BiH na Svjetskom kongresu...

Kulturna razmjena u prvom planu: Stana Nagradić predstavnik BiH na Svjetskom kongresu CIOFF-a

0

Rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva „Bosiljak“ Stana Nagradić od nedjelje boravi u Čileu gdje se održava 49. sjednica Svjetskog kongresa Svjetske asocijacije organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF).

Nagradićka je prisustvovala sjednici sektora jugoistočne Evrope i Afrike.

Glavni akcenat te sjednice bio je na saradnji CIOFF-a i UNESCO, a govorili smo o prijedlozima o načinu prenosa elemenata nematerijalne kulturne baštine na listu UNESSCO, te ostalim pitanjima važnim za kulturu svih naroda, istakla je za naš portal.

Ta sjednica je prethodila sjednici Generalnog kongresa CIOFF-a na kojoj je učestvovalo oko 150 delegata iz velikog država sa svih kontinenata.

Predstavnici BiH će takođe razgovarati sa predstavnicima CIOFF-a Havaja, Čilea, Finske i još nekih država o zajedničkim projektima na unapređenju razmjene ansambala na festivalima CIOFF-a, te o pitanjima koja su od posebnog značaja na različitosti iskustava u organizovanju manifestacija.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here