Vijesti Kultura i obrazovanje Kulturna razmjena u prvom planu: Stana Nagradić predstavnik BiH na Svjetskom kongresu...

Kulturna razmjena u prvom planu: Stana Nagradić predstavnik BiH na Svjetskom kongresu CIOFF-a

0

Rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva „Bosiljak“ Stana Nagradić od nedjelje boravi u Čileu gdje se održava 49. sjednica Svjetskog kongresa Svjetske asocijacije organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF).

Nagradićka je prisustvovala sjednici sektora jugoistočne Evrope i Afrike.

Glavni akcenat te sjednice bio je na saradnji CIOFF-a i UNESCO, a govorili smo o prijedlozima o načinu prenosa elemenata nematerijalne kulturne baštine na listu UNESSCO, te ostalim pitanjima važnim za kulturu svih naroda, istakla je za naš portal.

Ta sjednica je prethodila sjednici Generalnog kongresa CIOFF-a na kojoj je učestvovalo oko 150 delegata iz velikog država sa svih kontinenata.

Predstavnici BiH će takođe razgovarati sa predstavnicima CIOFF-a Havaja, Čilea, Finske i još nekih država o zajedničkim projektima na unapređenju razmjene ansambala na festivalima CIOFF-a, te o pitanjima koja su od posebnog značaja na različitosti iskustava u organizovanju manifestacija.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here