Vijesti Društvo Kupanje u rijeci za 1. maj

Kupanje u rijeci za 1. maj

0

Međunarodni praznik rada 1. maj Dervenćani su obilježili spontano, okupljanjem na izletištima ili kod svojih kuća uz roštilj i piće. Dan je bio sunčan i topao, kao naručen za izlete uz predivan proljetni ugođaj.

Kupanje u rijeci za 1. maj

I pored toga što je bio praznik, u gradu nije ništa posebno izgledalo na prazničnu atmosferu. Da nije bilo mnogobrojnih Dervenćana uz rijeku Ukrinu i na proplancima šumaraka pored rječica, ne bi se znalo da je bio Međunarodni praznik rada 1.maj jer su radnje, prodavnice i ugostiteljski objekti bili otvoreni do 12 časova.

– Ništa me više ne podsjeća na 1. maj, sve se nekako okrenulo ličnim interesima, a na radnike niko ne gleda da i oni trebaju barem jedan dan da odmore. Nekada je to bio praznik za sve radnike, a sada samo za gazde, kaže Petar Vidić.

Povodom praznika 1. maja, kulturno-zabavni program nije posebno organizovan u gradu nad Ukrinom, ali su se zato mnogobrojni Dervenćani, naročito omladina se okupili pored rijeke Ukrine.

Roštiljalo se uz piće, muziku, gitaru, harmoniku i pjesmu,a neki su se po prvi put ove godine okupali u rijeci Ukrini. Naime, na Patkovači su pojedinci potražili osvježenje u još uvijek prohladnoj rijeci,a kako i ne bi nakon lijepog i sunčanog toplog dana i bogate meze sa roštilja ili ražnja uz hladno pivo.

Tako je bilo na svim izletištima uz rijeku Ukrine, od Prljače u Donjim Ceranima i nizvodno do visećeg mosta u Bosanskim Lužanima.

Savko Pećić Pesa

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here