Vijesti Privreda Kvalitetnom prezentacijom do uspostavljanja poslovne saradnje sa stranim partnerima

Kvalitetnom prezentacijom do uspostavljanja poslovne saradnje sa stranim partnerima

0

icbl

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, zajedno sa partnerima Inovacionim centrom iz Banjaluke (ICBL) i WIFI IKT Institutom iz Beča, odjeljenjem Privredne komore Austrije, organizuju poslovne sastanke u Austriji  namijenjene rukovodstvima domaćih preduzeća koja su zaineresovana za uspostavljanje ili proširenje poslovne saradnje sa firmama iz ove zemlje.

Program povezivanja i uspostavljanja poslovne saradnje, koji obuhvata obuku-trening predstavnika preduzeća i direktne susrete sa potencijalnim partnerima, predstavili su derventskim privrednicima predstavnici Inovacionog centra.

Pripremni dio procesa obuhvata organizovanje obuke za domaće privrednike od strane WIFI IKT Instituta. Cilj obuke je da se polaznicima prenesu znanja koja mogu doprinijeti efikasnijem nastupu prema firmama u Austriji. Obuka obuhvata tri modula i to “Međunarodna trgovina i marketing/Poslovno planiranje za inostrano poslovanje”, “Upravljanje odnosima sa klijentima/međunarodni marketing” i “Poslovna retorika/pregovaranje/tehnike argumentacije sa stranim klijentima” i traje, po modulu, tri dana.

Na obuci može učestvovati najviše jedan polaznik iz jedne organizacije-firme koji, koji po završetku obuke polaže završni ispit i dobija WIFI certifikat, koji ima karakter javne isprave i važnost u cijeloj EU. Firme koje prođu trening naći će se u poslovnom registru Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Za učesnike koji uspješno polože ispit, obezbijeđeno  je poslovno-studijsko putovanje u Beč, početkom februara 2017. godine, tokom kojeg će imati poslovne kontakte sa austrijskim kompanijama, organizovane od strane Privredne komore Republike Austrije.

U prethodnom ciklusu u programu je učestvovalo 17 firmi iz Republike Srpske, a ovim ciklusom će biti obuhvaćene firme iz Prijedora, Banjaluke, Laktaša, Doboja, Modriče, Gradiške, Prnjavora i Dervente. Proces apliciranja sastoji se u ispunjavanju prijavnog obrasca sa svim podacima o preduzeću i njegovom predstavniku u ovom programu. Iz Inovacionog centra navode da će u petak, 4.novembra 2016. godine, organizovati info dan kako bi sve zainteresovane privrednike još jednom upoznali sa ovim programom. Na info danu će se predstaviti i kompanije koje su učestvovale u prethodnom ciklusu.

Prezentaciji u Derventi su prisustvovali predstavnici preduzeća “Digital Elektronik”, “Mreža Netvork”, “Fiberteh”, Tehpro CNC”, “Sanino”,”Metalprom MB” i “Frukta Trejd”.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here