Vijesti Hronika Lažne novčanice od 100 KM

Lažne novčanice od 100 KM

0

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 19.07.2012. godine, oko 11,30 časova lišili su slobode troje građana Srbije i to: G.M., A.V., obadvije sa područja opštine Šabac i Z.J., sa područja opštine Koceljevo, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo krivotvorenja novca. Prilikom ličnog pretresa kod G.M. i A.V. pronađene su i privremeno oduzete po jedna novčanica u apoenu od 100 KM za koje je utvrđeno da su falsifikovane.

AmblemMUP-a

Istog dana policijski službenici Policijske stanice Derventa na osnovu naredbe Sudije za prethodni postupak Suda BiH,  izvršili su pretres stambenoposlovnog objekta u Derventi koji privremeno koristi Z.J., gdje su pronašli i privremeno oduzeli 4 falsifikovane novčanice u apoenu od 100 KM. Prilikom pretresa stana u Derventi koji privremeno koriste G.M. i A.V. pronađena je jedna falsifikovana novčanica u apoenu od 100 KM. Istog dana Policijskoj stanici Derventa obratio se radnik zaposlen u preduzeću „Bosna ekspres“ Doboj i predao falsifikovanu novčanicu u apoenu od 100 KM koju je prethodnog dana zaprimio od nepoznate ženske osobe prilikom kupovine autobuske karte. Prilikom kriminalističke obrade radnik je prepoznao G.M. koja je stavila u promet pomenutu novčanicu.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznato je Tužilaštvo BiH. Nad navedenim licima u toku je kriminalistička obrada, a po dokumentovanju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće predata Tužilaštvu BiH, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo krivotvorenja novca.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here