Vijesti Hronika Lažni agent pokupio novac vjernicima

Lažni agent pokupio novac vjernicima

0

Siniša Vlajić (28), sa područja opštine Derventa, prevario je više vjernika od kojih je uzeo nekoliko hiljada maraka za organizovanje pokloničkih putovanja, da bi poslije toga nestao sa novcem bez traga i glasa, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Lazni agent pokupio novac vjernicima

Vlajić, koji se lažno predstavljao kao turistički agent agencije “Usora turs”, navodno već nekoliko godina živi kao podstanar u Doboju, a radio je i za neke turističke agencije, gdje je takođe počinio prevaru.

Od izvora koji su željeli da ostanu anonimni saznali smo da je prošle godine, radeći u turističkoj agenciji “Bosnaekspres” iz Doboj Juga, prisvojio nekoliko hiljada maraka, na štetu ove agencije. Saznali smo da je novac uzimao od klijenata koji su putovali na Crnogorsko primorje. U ovoj agenciji nisu željeli da komentarišu da li ih je Vlajić ojadio, ali su potvrdili da je radio kod njih mjesec.

– Muškarac koji se predstavljao kao radnik turističke agencije “Usora turs” iz FBiH naplatio je od nekoliko ljudi iz Teslića po 50 maraka za organizaciju posjete manastirima Lepavina i Ostrog, koja nikada nije realizovana – saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U policiji su dodali da su ovaj slučaj Policijskoj stanici Teslić u ponedjeljak prijavili prevareni putnici, među kojima je kako smo saznali bilo najviše žena, od kojih su njih desetak slučaj prijavile policiji.

Kako saznajemo, reklamni plakati, koji su falsifikovani i ne pripadaju navedenoj agenciji, bili su polijepljeni po Tesliću 30 dana sa navedenim brojem telefona, putem kojeg su mogli da kontaktiraju sa osobom zaduženom za organizaciju putovanja.

Žene su putem telefona dogovarale susret sa Vlajićem u Tesliću i tom prilikom su mu plaćale karte u iznosu od po 50 maraka. Prevarant im je davao vozne karte, za koje se ispostavilo da su falsifikovane. Prvobitni datum putovanja bio je 25. septembar, ali je navodni turistički agent svim putnicima pet dana prije polaska poslao SMS da se putovanje odgađa za 29. septembar, zbog, kako je naveo, odrona na putu prema manastiru Ostrog.

Nekoliko dana prije polaska putnici su zvali Vlajića na kontakt telefon kako bi odredili tačnu lokaciju i vrijeme polaska, ali im se nije javljao. Bio je nedostupan i 29. septembra, kada ugovoreni prevoz nije stigao, putnici su ga opet zvali, ali se na taj broj telefona više niko ne javlja.

U telefonskom razgovoru sa predstavnicima “Usore tursa” saznali smo da niko od zaposlenih nije upoznat da je lažni turistički agent koristio ime njihove firme za prevaru.

Iz ove turističke agencije kažu da su bili u CJB Doboj na saslušanju i rekli sve ono što znaju.

– Prevaru nije učinio niko od naših zaposlenih. Taj muškarac nikada nije radio u “Usora tursu”, iako smo čuli za njega i njegove prevare, tako da pretpostavljamo koja je osoba u pitanju – rekli su iz ove turističke agencije.

Policija

Policijski službenici PS Teslić preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja i pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela prevare. Očekuju da će se broj prevarenih putnika povećati.

Dijana Dujić – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here