Vijesti Društvo Članovi SKUD Derventa gostovali u Srbiji

Članovi SKUD Derventa gostovali u Srbiji

0

Članovi SKUD Derventa su protekle subote, 30. novembra, gostovali u Srbiji na godišnjem koncertu KUD Mladost iz Bača pod nazivom “Ajd u kolo sele”.

Clanovi SKUD Derventa gostovali u Srbiji 1

Ovo je treće gostovanje SKUDa u Baču i nastavak dugogodišnje saradnje izmedju dva društva koja traje više od 10 godina. Članovi SKUDa su se u Srbiji predstavili Igrama iz Dervente i Pirota.

Clanovi SKUD Derventa gostovali u Srbiji 2

U hladnim danima u SKUDu ne nedostaje aktivnosti, postavljena je nova koreografije na repertoar, “Igre iz Binačke Morave” koreografa Dejana Milisavljevića, koja će premijerno biti izvedena iduće godine na jubilarnom 20. godišnjem koncertu.

Zatim smo učestvovali u snimanju emisije “Igrajući, pjevajući” koja će biti emitovana do kraja ove godine na programu RTRS.

Sredinom decembra članove SKUDa očekuje trodnevno gostovanje u Trsteniku, naime radi se o učešću na godišnjem koncertu FA “Sveti Nikola” koji su bili naši gosti u Derventi u aprilu ove godine.

Naravno ovo sve ne bi bilo moguće bez podrške opštine Derventa koji su imali razumjevanje i omogućili nam da realizujemo većinu navedenih aktivnosti.

Srpsko kulturno-umjetničko društvo Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here