Vijesti Kultura i obrazovanje “Leptirova čajanka” Evite Bojkovac predstavljena u Banskim dvorima i na beogradskom Sajmu...

“Leptirova čajanka” Evite Bojkovac predstavljena u Banskim dvorima i na beogradskom Sajmu knjiga

0

evita-bojkovac1

Zbirka pjesma „Leptirova čajanka“ jedanaestogodišnje Dervenćanke Evite Bojkovac tokom oktobra promovisana je u banjalučkom Banskom dvoru, kao i na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na izložbenom štandu Predstavništva Republike Srpske.

Na promociji u Vijećnici Banskog dvora održanoj 20. oktobra učestvovala je mlada pjesnikinja, zajedno sa recenzentima Ostojom Đukićem i Draženkom Dervišević, te književnikom Rankom Preradovićem i Aleksandrom Marilović. Promociji su prisustvovali i učenici šestog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Banjaluke.

Na beogradskoj promociji su učestvovali recenzent prof. dr Ostoja Đukić, književnici Ranko Preradović i Stevka Kozić-Preradović iz Banjaluke i Dervenćanka Aleksandra Marilović. Stihove koje je Bojkovac govorila izazvali su oduševljenje publike i predstavnika izdavačkih kuća iz Beograda, koji su izrazili interesovanje da budu izdavači novog tiraža. Za izdavačku kuću „Nova škola“ iz Beograda, koja izdaje časopis „Naj“ za osnovce, Evita je razgovarala o stvaralaštvu i utiscima sa dosadašnjih promocija.

Evita Bojkovac, učenica OŠ “19. april“, osim što piše pjesme, aktivno se bavi muzikom, crtanjem i slikanjem, pa je za svoju prvu zbirku pjesama sama uradila veoma zanimljive ilustracije. Dobitnica je više priznanja i nagrada na konkursima za likovno stvaralaštvo, a njene pjesme i crteži objavljivani su u raznim časopisima širom regiona.

evita-bojkovac

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here