Vijesti Razno Letnja praksa za studente “Upoznaj državu Srbiju”

Letnja praksa za studente “Upoznaj državu Srbiju”

0

U Pirotu od danas borave studenti iz dijaspore i Republike Srpske koji će do 5. septembra proći letnju praksu u opštinskoj upravi u okviru projekta „Upoznaj državu Srbiju“ koji sprovodi Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) uz podršku Predstavništva Republike Srpske i Telenor fondacije. Predsednik opštine, mr Vladan Vasić im je poželeo dobrodošlicu, uspešan rad i prijatan boravak u Pirotu.

Letnja praksa za studente Upoznaj državu Srbiju

Oni su deo grupe od 21 studenta, smeštenih u gradovima i opštinama Srbije, koji će imati priliku da se upoznaju sa organizacijom i načinom rada lokalnih samouprava i kompanija, privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima zemlje i da kroz razmenu znanja i iskustva daju svoj doprinos lokalnom ekonomskom razvoju, regionalnoj saradnji i jačanju veza sa dijasporom.

Praksu u opštinskoj upravi Pirota obaviće Ivan Lakićević, student Ekonomskog fakulteta u Beču, Saša Aulić i Aleksandar Popadić, studenti Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Tokom tri nedelje u našoj zemlji oni će se upoznati sa organizacijom i načinom rada lokalne samouprave, a u poslednjoj sedmici proći će praksu i u Slobodnoj zoni Pirot.

Izvor: http://www.pirot.rs/

 

PODIJELI