Vijesti Magazin Lica grada: Novinar Vedrana Kulaga vam preporučuje literaturu, muziku i film

Lica grada: Novinar Vedrana Kulaga vam preporučuje literaturu, muziku i film

0

U rubrici “Lica grada” naši sugrađani preporučivaće vam tri najbolje knjige koje su pročitali, muzički bend ili album koji vole da slušaju, te film koji je ostavio poseban utisak na njih.

Ovoga puta gost rubrike je novinar Vedrana Kulaga. Vedrana je rođena u Derventi, dok je u Banjaluci završila je Fakultet politickih nauka – odsjek za žurnalistiku i danas je zaposlena kao novinar u “Glasu Srpske”.

LITERATURA:

1 – “Zovem se sjećanje” – En Brešers
Fantastično mistična knjiga o liku koji ima vječno „sjećanje“, odnosno sposobnost da zapamti svoje prošle živote i da prepozna duše koje je i ranije poznavao. To mu je i dar i prokletstvo. Provodi vijekove uvijek se iznova zaljubljujući u istu djevojku. Iz života u život, preko različitih kontinenata i pod raznim dinastijama, Sofija i on (mada i ona menja ime i izgled) uvek privlače jedno drugo – ali se ona toga ne sjeća. Sve do jednom….

2 – “Orkanski visovi” – Emili Bronte
Teška priča o porodici, osveti i ljubavi i djelo od neprolazne vrijednosti. Neke meni bliske osobe toj knjigi su se znale vratiti i godinama poslije prvog susreta sa njenim koricama.

3 – “Hazarski rječnik”, Milorad Pavić
Moj maturski rad. Knjiga o narodu o kojem postoje tragovi, sumnje, te mnogo čemu drugom što se na prvo čitanje teško može povezati. Vrhunski Milorad Pavić je, s druge strane, pronašao način da čitaoca ponovo vrati na početak.

MUZIKA – Jedina preporuka je da svako sluša ono što voli, razumije i u čemu uživa. Neprolaznih nota ima na domaćoj i stranoj muzičkoj sceni, a posebno kada je riječ o hitovima stare, dobre domaće muzike, tamburaša i trubača.

FILMOVI – Volim gledati filmove, ali nisam, što bi se reklo, “filmoholičar”. Međutim, film koji je na mene ostavio možda i najjači utisak ikada je “Balkanska međa”. Svima koji ga još nisu pogledali najveća preporuka da to i urade pa neka sami donesu sud o njemu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here