Vijesti Kultura i obrazovanje Lidija Popović, student generacije studija predškolskog vaspitanja: Dobra organizacija ključ svakog uspjeha

Lidija Popović, student generacije studija predškolskog vaspitanja: Dobra organizacija ključ svakog uspjeha

0
Lidija Popović sa dekanom fakulteta prof. dr Srđanom Dušanićem i prof. dr Sanjom Partalo

Dervenćanka Lidija Popović proglašena je studentom generacije studijskog programa predškolskog vaspitanja na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, a zajedno sa najuspješnijim kolegama drugih pet smjerova ovog fakulteta nagrađena je svečanom plaketom, knjigama i tablet-računarima.

Ovo značajno priznanje naša mlada sugrađanka zaslužila je zahvaljujući sjajnom prosjeku ocjena – 9,91, ali i zbog kraćeg perioda studiranja od drugih primjernih studenata. Nagrada za ostvarene rezultate došla je u vidu prvog zaposljenja i to kao vaspitača-pripravnika u vrtiću „Trol“.

Veoma sam srećna jer je „Trol“ prepoznao moj rad i trud, zbog čega sam dobila priliku da odmah po završetku fakulteta dobijem posao i da se vratim u Derventu. Sama sam potražila svoj put i veoma sam zahvalna svima koji su mi pomogli, naglašava Lidija.

Kako sama priznaje, još od srednjoškolskih dana znala je da želi postati student Filozofskog fakulteta, ali je dilema bila između upisa studja predškolskog vaspitanja, učiteljskog studija ili psihologije. Na kraju, njen odabir se pokazao itekako ispravan.

Odluka je pala na predškolsko vaspitanje, a pored ljubavi prema djeci tog uzrasta, presudilo je i moj stav da se radi o ciljnoj grupi kojoj treba pružiti najviše pažnje jer sa njima radimo u ranom periodu i imamo zadatak da ih pripremimo za školu i dalji život, što je od ključne važnosti za taj uzrast, ističe mlada vaspitačica.

Pored truda i rada, Popovićeva ključem svog uspjeha smatra dobru organizovanost.

Kada se obaveze dobro organizuju, onda ostane dovoljno vremena za druženja sa prijateljima ili posjete kinima i pozorištima. Ipak, trudila sam se da svakog dana odvojim bar malo vremena za učenje, otkriva svoju formulu Lidija.

Zahvaljujući prosjeku ocijena iz osnovne škole i rezultatima ostvarenim na prijemnom ispitu Lidija je već kao brucoš bila korisnik opštinske stipendije.

Visoka prosječna ocijene ostvarena tokom studiranja naredne dvije godine studija omogućila mi je da postanem stipendista Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje. Istakla bih da su cijene studentskog doma i mogućnost korišćenja stipendija mnogo olakšali boravak u Banjaluci, kaže ova uspješna studentica.

Zajedno sa kolegama Lidija je, u okviru predmeta pedagogija slobodnog vremena, provela istraživanje o načinu raspodjele slobodnog vremena djece u osnovnim školama, a taj seminarski rad postao je dio registra korisnih studentskih radova.

Moj mentor sa diplomskog rada i ja planiramo da prijavimo moje učešće na naučno-stručnoj konferenciji pod nazivom “Studenti u susret nauci” koja se održava svakog novembru u Banjaluci, na kojoj studenti mogu da prezentuju svoje stručne radove i istraživanja u domenu različitih naučnih oblasti, ističe Lidija posebne uspjehe ostvarene tokom školovanja.

Pored uspjeha i ostvarenih rezultata, u najljepšem sjećanju ostaće joj studentski život zahvaljujući kojem je upoznala brojne zanimljive ljude iz svih dijelova Republike Srpske i šire.

Ovo priznanje za mene predstavlja veliki uspijeh. Mnoge kolege studenati su takođe zaslužili ovu nagradu, ali sam ipak, zbog kraćeg perioda studiranja, proglašena najboljom. U narednom periodu planiram upisati master studije i nadam se stalnom zaposlenju u „Trolu“. Radujem se budućim izazovima, ističe Lidija, dodajući da je za njene rezultate veliki značaj ima njena podrodica.

Kolektiv vrtića “Trol” prezadovoljan

Presrećni smo jer smo uspjeli da djevojka sa ovakvim kvalifikacijama bude dio našeg kolektiva i nadamo se da će nakon isticanja pripravničkog dobiti stalni posao, kaže direktor „Trola“ Gordana Simić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here