Vijesti Društvo Lijepa praznična vijest: Anonimni donator novčano pomaže roditelje trećeg i svakog narednog...

Lijepa praznična vijest: Anonimni donator novčano pomaže roditelje trećeg i svakog narednog djeteta

0

Dvije hiljade maraka pomoći mogu očekivati roditelji trećeg i svakog narednog dijeta koji prinovu dobiju od ove godine ako je rođeno u porodicama koje žive na području Zvorničko-tuzlanske eparhije, piše ATV.

Na takav potez odlučio se jedan parohijan kome humane akcije nisu strane. Nema nasljednika, ne želi u javnost, ali želi više beba u svom kraju.

Mi smo ograničeni nekim budžetom a opet nije to ni mali iznos mi računamo da ćemo nagraditi desetine djece više koja se rode, kaže Saša Živanović, koordinator akcije.

Potvrda iz matičnog ureda i krštenica je sve što treba da se pošaljena adresu škole u Osječanima. Vijest je oduševila javnost, a posebno višečlane porodice, koje kažu da svota za njihove budžete nije zanemariva.

Donator želi da podstakne i druge na slična djela. U dobojskoj parohiji kažu da odavno ne pamte takvog dobrotvora.

Zvorničko-tuzlanskoj eparhiji, inače, pripadaju i derventske parohije.

Derventa Cafe/ATV

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code