Vijesti Kultura i obrazovanje Likovna kolonija: Jedanaest godina održavanja – FOTO

Likovna kolonija: Jedanaest godina održavanja – FOTO

0

Prošlog vikenda simbolično je obilježena jedanaesta godišnjica od održavanja prve derventske likovne kolonije. Iako skromnije nego inače, ova manifestacija je ipak zadržala kontinuitet postojanja, bar do nekih boljih vremena, ističe organizator Saša Bogdan, predsjednik udruženja likovnih umjetnika „Uliks“.

likovna kolonija derventa 2

U petak su gosti Dervente i Patkovače bili umjetinici „Art Centra“ iz Lukavca, sa kojima Bogdan ima dugogodišnju saradnnju, dok su u subotu u goste došli umjetnici iz Kožuha. Oni su po prvi put organizovali likovnu koloniju ove godine, pa su uzvratili derventskom umjetniku podršku koju im je pružio učešćem na njihovoj manifestaciji.
Petnaestak gostiju je obišlo grad i atelje u kome stvara Bogdan, a najviše vremena su proveli na Patkovači, gdje su slikali, svirali i razmijenili međusobna iskustva, a upriličen je i ručak.

– Bilo nam je fantastično na prelijepoj Patkovači i Sašinom ateljeu, a na kraju smo i pjevali, impresije su Ljubomra Kaišarevića, jednog od učesnika.

Iako je kolonija imala i bolje dane kada su dolazili gosti iz čitavog regiona, Bugarske, Češke i drugih krajeva, ona je nastavila svoje postojanje, bar na ovaj, simboličan način, uz pomoć opštine. Osim što ima cilj da poveže umjetnike iz različitih krajeva, kolonija je posvećena zaštiti Ukrine, ukrinskog cvijeta, abonosa i svega onog što derventska ljepotica simbolizuje.

Boris Nikolić – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here