Vijesti Kultura i obrazovanje Ljetna art scena: Predstavljen roman beogradskog književnika Miloša Nikolina – FOTO

Ljetna art scena: Predstavljen roman beogradskog književnika Miloša Nikolina – FOTO

0

Na sinoćnjem izdanju Ljenjeg art scene predstavljen je roman “Pet godišnjih doba marvenog doktora” beogradskog književnika Miloša Nikolina.

Radi se o djelu inspirisanom životom njegovog oca – “marvenog doktora”, odnosno veterinara iz Srema.

Knjigu smo promovisali u formi dijaloga i u pratnji Damjana Teofilovića na gitari dok je autor čitao dijelove romana. Plesna družina iz Ritam iz Srpca predstavila je svoje dvije plesne tačke, a veliko interesovanje publika je pokazala za akvarel razglednice Miroslava Nagradića, rekla je moderator Aleksandra Marilović, dok je ulogu voditelja sinoć preuzela Jasmina Radanović.

Podsjećamo, pod pokroviteljstvom Narodne biblioteke “Branko Radičević” manifestaciju organizuju književnica Aleksandra Marilović, profesorica Milijana Žunić, te pijanistkinja Dragana Latinović.

Pored predstavljanja derventskih umjetnika, festival ima za cilj prikupljanje sredstva za kupovinu klavira za Biblioteku, čime bi se stekla mogućnost održavanja više raznovrsnijih kulturnih dešavanja, zbog čega je u ovoj ustanovi postavljena i prodajna izložba radova derventskih umjetnika.

Inače, do sada je prukupljeno nešto više od 1.600 maraka za kupovinu klavira za koji je potrebno izdvojiti oko 7.000 maraka.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here