Vijesti Kultura i obrazovanje Ljubav kao vječna inspiracija: Predstavljeno stvaralaštvo književnice Jovanke Stojčinović Nikolić

Ljubav kao vječna inspiracija: Predstavljeno stvaralaštvo književnice Jovanke Stojčinović Nikolić

0

U derventskom Centru za kulturu održano je književno veče posvećeno stvaralaštvu književnice Jovanke Stojčinović Nikolić dužem od četiri decenije.

Spisateljica je ovom prilikom istakla da ju je veoma obradovao poziv u Derventu, grad koji doživljava veoma bliskim sebi i rodnom Doboju.

I nakon 16 zbirki pjesama ja i dalje pronalazim inspiraciju za novo stvaranje u svakom putovanju, u svakoj prilici i to je jednostavno to je ono što nas pokreće. Pišem o ljubavi, ne između dvoje ljudi, već o opštem pojmu ljubavi, o onoj koja nam uvijek nedostaje, koja proizvodi dobrotu, naglasila je autorka.

Otkrila je i da priprema zbirku prikaza, ogleda i recenzija “Uporedni putevi”, za koju očekuje da će ove godine ugledati svjetlo dana, te zbirku priča.

Promociju je uveličala i mlada derventska spisateljica Aleksandra Marilović.

Inače, gospođa Stojčinović Nikolić bivša je predsjednica Udruženja književnika Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here