Reportaže Ljubiša Reljić, omladinac “Tekstilca” i “Vojvodine”: Vikendima prelazi po 200 kilometara zbog...

Ljubiša Reljić, omladinac “Tekstilca” i “Vojvodine”: Vikendima prelazi po 200 kilometara zbog voljenog kluba

0

Ljubiša Reljić, najmlađi fudbaler juniorske selekcije „Tekstilca“, fudbalom je počeo da se bavi sa svega pet godina u Novom Sadu, gdje je započeo treniranje u školi fudbala koja sarađuje sa FK „Vojvodina“, jednim od najdugovječnijih fudbalskih klubova u Srbiji.

reljić
– Iz te škole sam i prešao u „Vojvodinu“ i tamo igram već četiri godine, ali zbog velike konkurencije na mojoj poziciji imam manju minutažu. Ekipa „Vojvodine“ do 17 godina osvajač je drugog mjesta na turniru koji je okupio ekipe sa prostora bivše Jugoslavije i samim tim sam prezadovoljan što imam mogućnost da treniram i igram sa takvim momcima, kaže Reljić.

Iako je na početku igrao u defanzivnoj liniji, danas je bliži golu protivnika i zahvaljujući svojim ofanzivnim karakteristikama, postigao je pet golova u tek završenoj Omladinskoj ligi BiH, u kojoj nastupaju juniori „Tekstilca“.

U Novom Sadu trenira i po dva puta dnevno, a trud i rad mladog fudbalera krunisan je pozivom u kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ipak, uprkos više od 200 kilometara razdaljine između Novog Sada, gdje živi, i Dervente, nije mu teško da subotom nastupa za „Vojvodinu“, a nedjeljom za „Tekstilac“. Iako je i po dvije godine mlađi od pojedinih saigrača, jedan je od najstandardnijih fudbalera trenera Dejana Pijetlovića.

– Iako subotom igramo utakmice za „Vojvodinu“, nije mi teško da nedeljom dođem i nastupam za juniore „Tekstilca“. Volim da igram za klub iz svog rodnog kraja i jako mi je drago što mogu pomoći drugarima iz Dervente da budemo što bolji. „Tekstilac“ je klub prema kojem stvarno gajim veliku ljubav i pratim utakmice prvog tima kad god sam u mogućnosti. Želja mi je da nekad zaigram i za prvu ekipu i da uđemo u Premijer ligu, kaže šesnaestogodišnji fudbaler.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here